200 Hoofdgerechten, lekker & simpel

 foto: 200 Hoofdgerechten

200 Hoofdgerechten, lekker & simpel. Voor ieder wat wils. Snel en gemakkelijk koken na een drukke werkdag of voor een drukke avond uit. Dat is het idee, dat Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie (wat een mooie naam zeg!) hadden, toen  ze in 2012 Lekker & Simpel startten. Een blog vol snelle en makkelijke recepten. Klassiek of juist modern. Tegenwoordig is deze blog hun full time bezigheid. Makkelijke recepten door iedereen te maken. Of zoals op de achterkant van hun nieuwe boek staat, geen tijd om uitgebreid te koken en toch een culinaire lekkerbek? In 200 recepten, alweer hun tweede boek, nemen de schrijvers je mee op pad door hun repertoire. In recepten en vrolijke foto’s. Het ziet er fris uit.

Het boek start met hoe kan het ook anders de lekkerste pastarecepten, pasta ovenschotel met Boursin of een pasta Alfredo met ham. Daarna volgen de eenpansgerechten, rendang of een mediterraan pannetje. Wraps nemen een belangrijke plaats is. Altijd handig als je geen zin of tijd hebt om te koken. Assembleren maar, noem ik dat in Gereons keuken Thuis. Salades, het volgende hoofdstuk zijn ook in een handomdraai klaar. Soep mag niet ontbreken, net als vrolijke ovengerechten zoals een ravioliovenschotel met mascarpone of een bloemkoolfrittata. Rijst speelt ook en rol, gevolgd door vlees en vis. Last but not least geven de schrijvers ook nog wat vegetarische recepten, zoals naanbrood met courgette of een Griekse stamppot.

200 Hoofdgerechten. lekker & simpel is een boek dat veel non foodies eigenlijk in hun keuken zouden moeten hebben. In het dagelijks leven is de meerderheid van de mensen geen culi, foodie of blogger. Eten moeten we echter allemaal en het liefst lekker. Jorrit en Sofie leren je spelenderwijs makkelijke gerechten voor elke dag maken. In plaats van weer die kant en klare salade of pizza uit de supermarkt. Gevorderde culi’s zullen in het boek niet veel van hun gading vinden. Het is allemaal erg basic. Geeft niets! 200 gerechten is een heerlijk cadeau voor je kind, dat de deur uitgaat of die vriend of vriendin zonder culinaire vingers.

200 Hoofdgerechten, Lekker & Simpel, Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofie Chanou (ISBN 9789461562135) is een uitgave van Bertram + de Leeuw en is te koop voor € 19,95

Noot: dit boek werd mij als recensieexemplaar gestuurd door de uitgeverij. De bespreking hier is mijn eigen mening. Lees ook de disclaimer

3 antwoorden op “200 Hoofdgerechten, lekker & simpel”

Geef een reactie