Gereons Keuken al fresco staat weer voor de deur. De maand mei verblijdt ons nog niet met zonnige dagen. Jammer, want Gereons Keuken Thuis popelt om het buitengebeuren op te starten. De grill en het kookplaatje kijken al wekenlang werkeloos toe naar het grauwe zwerk. Maar deze week ga ik los op mijn Amsterdamse balkon. Het al fresco seizoen begint en dat betekent buiten grillen, koken en roken. En iets nieuws, dat ik gisteren beleefde, een heuse Seafood Boil, overgewaaid uit Louisiana. Zomerse kookboeken lezen en bespreken. Buiten borrelen, een stevige Trappist. een glaasje ouzo of een frisse rosé in je glas. Wat knabbels erbij en ik ben een tevreden man op mijn begroeide balkon. Dan kan de grill aan. Burgers erop, witlofsalade erbij. Spicy kipdijen met ras al hanout. gegrilde puntpaprika’s en taztziki. Of sateetjes met verse kimchi. Keus te over. Gaan we voor Griekse lams keftedakia of voor gegrild geitenvlees, zoals staat in het kookboek Souq? Of gewoon een easy salade met vers geplukte eigen teelt ingrediënten/? Al fresco vibes! Buiten eten, ik hoop dat het nog lang en veel kan deze zomer. En om het geheel nu helemaal feestelijk te maken ben ik benieuwd naar jullie “buitenkook en -eet” avonturen en recepten. Doe eens gek! Stuur als reactie op deze blog je favoriete recept of leuke al fresco verhaal op. Ik publiceer deze op mijn blog en voor de twee leukste inzendingen heb ik op 15 september een kookboek klaarliggen. Ter verloting. Welke boeken dat zijn verklap ik nu nog niet, maar ze zijn in ieder geval zomers en vers. Gereons Keuken al fresco 2017 gaat van start. Enjoy!
Ik ben heel erg van de salades als het warm is, zoals bijvoorbeeld deze lekkere frisse http://www.culinea.nl/recepten/fattoush-salade/ of http://www.culinea.nl/recepten/regenboogsalade/ of wat dacht ze van deze ultieme zomermaanden: http://www.culinea.nl/recepten/gele-zomersalade/ ?
Leuk onderwerp Gereon! Ik denk dat mijn favo buiten-eet-gerechtje deze couscoussalade is met pittige harissakip van de bbq! => https://ongewoonlekker.com/couscous-met-harissa-kip-van-de-bbq/ Lekker een grote schaal maken en dan kan iedereen pakken wat hij/zij wil! 🙂
Dank voor je inzending Jody, de kop is er af Fijne al fresco zomer.
Bij deze op de valrep, mijn all time zomerklassieker!
https://keukenbrigade.wordpress.com/2014/07/13/verrukkelijk-frisse-zomersalade/
Wegens net pas ontdekt eentje uit de oude doos: http://landentuinbouw.spinazieacademie.nl/2007/06/picknick.html
en deze:
http://landentuinbouw.spinazieacademie.nl/2007/06/picknick-2.html
Die aardappelsalade is een aanrader!