Recepten uit de foodybox zomer.

foto; summer in the city bij het Hallen hotel.

Recepten uit de foodybox zomer. Een week of drie geleden plofte de foodybox #zomereditie van Kroon op het Werk weer op de mat. Een box vol zomers genot. Voor een Griekse bonensalade, een gezellige Pride fiësta met aardbei-gin uit Sevilla of Italiaanse limoncello. Kaas uit de Alpen. Guacamole als dip voor bij je nachos. Barbecue-marinades zonder suiker, waar één van mijn special reporters erg blij mee was. Sapjes en slurpjes. Opruimen en schoonmaken van je buitenkeuken moet ook gebeuren: dus de HG barbecuespray was meer dan welkom. Laat de al fresco zomer maar beginnen met al het lekkers uit de box.

foto: easy does it courgettes.

Een easy does it courgetterecept met de speciale courgettes van CRÜ, een mooi nieuw seizoensproduct. De  CRÜ courgette is een aparte tante binnen de courgettefamilie. Gestreept, knapperig en mild van smaak. Deze courgette kan ook rauw wordt gegeten. Maak er eens groen Griekse salade mee, met bonen en feta.

Nodig:

2 CRÜ courgettes in hele dunne plakjes
1 potje tuinbonen, uitgelekt
500 g gekookte en afgekoelde sperziebonen
2 tl oregano
1 stengel bleekselderij, in fijne stukjes
1 rode ui, in ringen
1 groene paprika, in ringen
1 citroen
peper en zout
olijfolie
feta, ingemaakt in blokjes (zie recept voor Gereons BBQ)
Kalamata olijven ontpit
Turks brood
Griekse yoghurt

Bereiding:

Kook de sperziebonen kort beetgaar. Laat ze afkoelen. Meng alle ingrediënten, bonen, courgetteplakjes, bleekselderij, paprika, olijven, oregano en rode ui door elkaar en besprenkel met sap van een halve citroen en olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer op grote schaal met de gemarineerde fetablokjes.
Om deze maaltijd compleet te maken kun je Turks brood roosteren, besmeren met Griekse yoghurt en er wat peper uit de molen over draaien.

foto: Gereons BBQ kaas, een zomerklassieker.

Tip: Je kunt naast de tuin- en sperziebonen ook mooie Griekse witte reuzenbonen gebruiken.

foto: holy moly dips.

Holy moly dips. Makkelijke salsa en guacamole voor bij je warne nachos, geroosterde mais van de BBQ. Geheel plantaardig en zonder additieven. Holy moly is een makkelijk product om in huis te hebben voor je apéro of bij de strandpicknick.

Tip: serveer de Holy Moly tomaten & mangosalsa bij pittige Indiase kipspiesjes.

foto: roze huivarken Jeff en de gin van Puerto de Indias

Puerto de Indias. Sevilla, de stad van waaruit de Spanjaarden de Nieuwe Wereld ontdekten.De haven van India. Dat dacht men namelijk in 1492 ontdekt te hebben. De brug naar Amerika. Een gouden toren houdt al eeuwen de wacht over deze zinderende stad. En vormt een Sevillaans embleem op de fles met van de speciale met wilde aardbeiden gemaakte gin uit deze stad. In de foodybox trof GKT een fles aan van deze grondleggers van flavoured gin.

Met deze gin dacht ik eerst mijn succesrecept voor gazpacho helado con gambas piquantes af te stoffen, maar het werd een pink Pride sangria met rosado, sandia (watermeloen), uvas (druiven) en fresas.

Pink sangria à la Jeff.

Nodig: 

een flinke scheut  Las Indias strawberry gin
fles Spaanse rosé
bronwater
gehalveerde pitloze rode druiven
gehalveerde aardbeien
blokjes watermeloen ingevroren
klein kneepje limoen

Bereiding:

Doe alle gewassen fruit in een kan, schenk er een flinke scheut gin op en daarna de rosé en wat bronwater. Roeren en je Pride fiësta kan beginnen.

foto: een van de affineurs van Kaltbach.

KALTBACH. Kaas, die rijpt in Zwitserse grotten, half hard en romig. Geaffineerd door grotmeesters, die kneepjes van het vak kennen. Kennis die van Kaltbach grotmeester op grotmeester wordt overgedragen. Door de toegevoegde room smelt deze kaas op je tong. Bij Kaltbach kaas serveer je een glas witte chasselas van de steile Rhône hellingen.

foto: limoncello al fresco

Pallini limoncello. Sun galore all the way from Italy. Deze gele fles. Zelf is GKT niet zo’n fan van zoete drankjes, maar één van reporters hier in Zandvoort des te meer. Tijdens de #italiaanseweken op Gereons Keuken Thuis komen de citroensmaken goed aan bod. Wist je dat je limoncello ook goed kunt gebruiken om een plak cake in te drenken? Of doe eens Napolitaans en maak van cakejes, een beetje honing, citroenrasp en limoncello “babas al limone”. Een prima zuiders nagerecht.

Nodig:

2 eieren

150 g suiker

50 g boter

300 g bloem

scheutje melk

1 zakje bakpoeder

1/2 fles Pallini limoncello

200 g suiker en 4 el honing

1/2 l water

1 citroen voor zeste en decoratie.

grote schone pot

Bereiding:

Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de melk bloem en bakpoeder toe en maak er een mooi glad beslag van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakejes- of madeleinevorm in met boter en vul de vorm met het beslag. Bak de cakjes in 20 minuten af. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Laat de cakejes afkoelen. Voor de siroop doe je de suiker en een halve liter water in een steelpan en breng het aan de kook totdat alle suiker gesmolten is. Laat even afkoelen. Voeg honing toe, citroenzeste en de limoncello. Roer goed door.  Doe de cakejes in een schone pot en giet de siroop erover totdat ze geheel doordrenkt zijn. Ter decoratie kun je nog wat citroenpartjes toevoegen. En om het makkelijk te houden: kom je iets aan vocht te kort kun je nog wat limoncello in de pot gieten. Sluit de pot goed af. Laat de pot minstens 24 uur in de ijskast staan.

foto: Remia American BBQ saus

Alle producten werden mij als samples gestuurd door pr bureau Kroon op het werk. De bespreking hier is mijn eigen mening.  Lees ook de disclaimer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten