Foodblogevent, een Gallo Romeins gerecht.

018 foto: mijn eigen Gallië

 

Op deze oktober morgen vernam ik dat de host van september, Anke van www.donnacaramella.blogspot.be mij had geselecteerd als de volgende host voor het foodblogevent van de maand oktober 2014. dank je wel voor de eer Anke!

Ik neem het stokje deze maand over. Met het thema “Maak een een leuk Gallo Romeins gerecht”  Laat je inspireren door Galliërs zoals Asterix en Obelix. Neem een kijkje in de keuken van de Romeinen van het nabij gelegen kamp. Of door de huidige moderne wilden met baard en knot. Wat koken deze hipsters op hun stadsvuurtjes? Of laat je inspireren door de aardse kok en bevlogen boer Jonathan Karpathios of door de Gebroeders de Wolf met hun jacht op ganzen en de verwerking ervan. Of ga wild fourageren! Het waren spannende tijden in het oude Gallië en elk avontuur eindigde met banket aan de tafel. Natuurlijk drinken we bij Gallo Romeinse gerechten een kloeke wijn. Hoe verzorg jij zo’n banket.  Dat is het thema voor het foodblogevent oktober 2014. In mijn samenvatting neem ik alle drie de elementen mee, je Gallo Romeinse gerecht, de wijn en de vormgeving van het banket. Gooi alle creatieve remmen los en maak er iets moois van.

Zo kun je mee doen:

Beschrijf wie je zou uitnodigen voor een maaltijd, waarbij jullie een gezamenlijk thema bespreken. Mag een bekende of fictieve figuur zijn. Koppel jullie uitkomst aan een menu of gerecht.

 

Beschrijf het thema waar jullie over gaan praten, het bijpassende gerecht en de wijn op je eigen blog en vermeld daarbij dat het voor het Foodblogevent oktober 2014 is,


Plaats een berichtje onder dit artikel met de mededeling dat je meedoet aan het foodblogevent met een link naar het recept op je blog.

 

Je kunt ook een tweet sturen naar @gereon_DL met het bericht dat je meedoet aan het foodblogevent met de link naar het recept op je blog.

 

Heb je geen weblog en wil je toch meedoen? Mail mij dan je recept (bij voorkeur met foto) dan plaats ik het op mijn weblog bij de round-up. Mijn mail is vinsdegereon@hotmail.com

 

Zegt het voort, maak reclame voor dit event, op welke wijze dan ook.

 

Je kunt je recept insturen tot en met vrijdag 31 oktober 2014. De samenvatting van alle inzendingen is op maandag 3 november. Ik zal dan ook bekendmaken wie ik kies als de host van het foodblogevent voor deze maand.

21 antwoorden op “Foodblogevent, een Gallo Romeins gerecht.”

 1. Ik weet niet of ik mee mag doen want ben als kind in de rode wijn gevallen….

 2. Ik weet nog wel een leuk Romeins recept die ik altijd al eens wilde maken, maar ik heb een blog in het Italiaans en ik weet niks maar dan ook niks van wijn.

  1. Beste Lotje.

   Leuke reactie. Je bent altijd vrij om een leuk stuk in het Italiaans te schrijven, het gaat om een Gallo Romeins gerecht met een wijn en een beschrijving hoe het banket eruit ziet. Ik weet dat de Romeinen aanlagen.

   Succes Gereon de Leeuw

 3. De wijn, ja dat zal geen probleem zijn. En met wie en waarover, ja daar heb ik ook al wel een idee over … nu nog een gepast gerecht. Ik zie al een heel speenvarken aan het spit, maar de realiteit zal veel bescheidener zijn. Leuk thema, en een hele uitdaging.

 4. Mijn Keltische verhaal op de Mont Beuvray is klaar, nu nog even zelf maken. Komt vast goed voor de 31e oktober.

 5. Het was al weer een tijdje geleden dat ik meedeed met het Foodblogevent. Aan het aantal deelnemers per maand te zien ben ik niet de enige. Maar omdat het thema me aansprak en dit recept al veel langer op de planning stond bij deze mijn enthousiaste deelname:

  http://hetetenisklaar.com/2014/10/29/807/

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten