Ineens bedacht ik me dat ik een tijdje geleden wat lui ben geweest. Ik schreef een recept op voor Provençaalse vissoep, maar liet de rouille achterwege. Net als de rest van de garnituur, zoals zelfgemaakte knoflookcroutons en kaas voor in deze soep. Rust roest zullen we maar zeggen. Op deze zondag een receptje voor zelfgemaakte rouille, een emulsie van knoflook, hete peper, olie en oud brood. Je kunt de rouille maken in een vijzel of op de makkelijke manier door de staafmixer te gebruiken.
Nodig:
2 Spaanse pepers
1/2 rode paprika
2 sneden oud witbrood verkruimeld.
olijf olie
3 tenen knoflook
2 tl grof zeezout
3 el lauwe bouillon
Bereiding:
Snijd de pepers, paprika en knoflook fijn. Doe in een kom of in de vijzel. Maal de ingrediënten heel fijn. Voeg het oude brood, zout en wat bouillon toe en maal verder. Giet nu beetje bij beetje de olijfolie toe, terwijl je verder maalt. ga door tot een mooie gladde pasta ontstaan is. Smeer de rouille op geroosterd brood of schep de saus in je vissoep.
Alsof je mijn ‘gebeden’ hebt verhoord… Ik keek gisteren een oude aflevering van masterchef Australie en daar maakten ze een prachtige vissoep maar ik was te lui om het recept voor de rouille op te schrijven… En voila… hier is jouw recept! Top!