Easy paella op deze woensdag.
foto: de bedwelmende geur van azahar, citrusbloesem.
Nodig: 6 personen:
4 grote tomaten
4 tenen knoflook
1 envelopje saffraan
8 ontbeende kipdijen in stukjes
1,5 dl milde olijfolie
zout en peper
500 g diepvriesgarnalen ontdooid en droog gedept.
3,5 dl kip bouillon/fond
3,5 dl vis bouillon/fond
wat extra water
1 zak diepvrieserwten
400 risotto- of paellarijst
500 g gekookte mossel in schelp
2 tl pimentón de la Vera
Snijd de ontvelde tomaten fijn, pers de knoflook, voeg enkele lepels olie toe en de saffraan en 1 tl pimenton. Roer tot een gladde saus. Eventueel enkele lepels water.
Snijd de kipdijen fijn, verhit alle olie in een paellapan op hoog vuur. Bestrooi de kip met nog wat pimentón en weinig zout en bak deze snel aan. Voeg hierna de garnalen toe en bak deze tot ze roze zijn. Schenk de tomaten saus erbij en fruit deze mee. Voeg de vis en kip bouillon/fond toe Breng aan de kook voeg de erwtjes toe en de rijst zorg dat alles onder water staat. Laat het geheel nu minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen tot alle vocht verdampt is. Niet roeren. Controleer of de rijst gaar is. Voeg de mosselen toe en dek het geheel af met alufolie. Laat 15 minuten staan. Garneer met gehakte peterselie en citroen. En decoreer de paella met mooie bloemen zoals ik eens in Andalusië zag.