That’s amore!

foto: de nieuwe cover That’s amore van de Smaak

That’s amore! De nieuwe Smaak van Italië kan binnenkort zonder verzendkosten (nomaliter € 2,50) op je mat liggen is dat niet leuk? Het november/december nummer ploft net als bij de abonnees op je mat, voordat de Smaak van Italië in de winkel ligt. Het enige, wat je moet doen is, via deze link, geldig tot en met zondag 24 oktober, een voorbestelling doen. Dan heb je snel dit nummer vol mooi reportages in huis. In de nieuwe Smaak lees je over Slow Sicilië, de liefde van de Napolitaanse moeder voor haar zoons, romantisch Verona en gulzig Bologna. Lekker op reis tijdens de natte Hollandse herfstdagen. That’s amore! En of dat nog niet genoeg is, worden er 24 pizzadiners, kaartjes voor Juventus en een romantisch diner verloot in het nieuwe nummer.

Maar wat zou deze woensdag op Gereons Keuken Thuis zijn zonder een recept van de moeder uit Pozzuoli, die ook de sterren kookt voor haar zoons? Tenminste dat schrijft zij in haar biografie Ricordi e ricette.  Nog steeds een klassieker in Gereons kookboekenhoek.

foto: cover Ricordi e ricette van la Loren.

Kalfsfilets alla pizzaiola.

Nodig:

600 g kalfsfilet in dunne plakken
500 g gepelde tomaten (vers) of uit blik zonder pitjes
1 tl oregano gedroogd
1 bosje gehakte peterselie
2 knoflooktenen in plakjes
peper
zout
olijfolie
1 Spaans pepertje zonder zaadjes fijn gesneden

Bereiding:

Verhit in een grote pan de olie en bak hierin de met peper en zout bestrooide filets en de plakjes knoflook kort aan, zo’n 2 minuten per kant. Let op dat het vlees niet te droog wordt. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder folie in de oven. Bak in de vleesjus snel de fijngehakte Spaanse peper aan, voeg de tomaten, oregano en peterselie toe en laat 15 minuten sudderen. Doe de kalfsfilets in de saus en verwarm even mee. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen. Garneer met nog wat verse peterselie. \

Bron recept: Editore Gremese. ISBN 88-7742-386-2

video: That’s amore van Dean Martin.

Bestel het november/decembernummer van de Smaak van Italië hier: https://webforms.spabonneeservice.nl/DefaultForm/ShowForm/0?SVI5579HERKOMST&MTVWKD=PAR12

Geef een reactie