Het is zomertijd. In deze tijd van het jaar gaan mijn handen altijd jeuken. Noem het een soort productiedrang of hamsterwoede. Homemade food parade, opdat je eind september gelukkig naar de plank in de voorraadkast kijkt. Vol potten pastasaus, appelgelei en -stroop of in de vriezer terrine de campagne en gerookte vis .En dan heb ik het nog niet over de geroosterde paprika’s en BBQ kaas in de ijskast,.In deze tijd van het jaar geef ik mijn ogen goed de kost als ik op de Ten Kate markt ben of naar de slager ga.. Is er een doosje fruit voor en habbekrats te vinden of een flink stuk varkensvlees voor de terrine? De rookpan naar buiten voor worstjes en vis. Gelukkig zijn alle buren vertrokken naar buitenlandse oorden. Je kunt dan ongestoord roken. Buiten je focaccia laten rijzen. Het zomerse #alfresco leven in Gereons Keuken Thuis.
Appelgelei gemaakt van een mooie Franse oogst appels. Applemania staat weldra voor de deur.
In de zomer worden ook heel wat kilootjes tomaten in de pot gehakt, handig voor een pastasaus of lasagne.
Vis roken is leuk om te doen. En die onvergetelijke smaak van rook van het houtmot van @kokenophout.
Lekker kneden in het deeg focaccia, dubbel gerezen met rozemarijn van het balkon.
Kersenjam, c’est le temps des cérises. Je bent per slot van rekening niet voor niets in de Betuwe geboren.
En dan de volle en zoete Normandische appeltaart, pur beurre, mag niet ontbreken in deze homemade food parade.
En ik vertelde het al vaker Gereons BBQ kaas voor bij de Griekse grillade, op de salade of gewoon bij de apéro.
Deze homemade food parade sluit af met de vrolijke deksels van de bolognese saus. Het is voorlopig nog zomer. Kan ik lekker aan de slag.