Hoemmoes van gemengde bonen.

 foto: De bonen achter glas.

In ben geen Martine Bijl maar toch ga ik het vandaag eens over de groenten van Hak hebben. Uitgedaagd deze week door Robert Kroon, ging ik aan de slag met het potje dat ik aantrof in de zomereditie van de #foodybox. Gemengde groenten van Hak. Een potje met kidney- en bruine boon, mais en kikkererwt. Pardoes op de balkontafel geland. Met bonen, die smachtend naar buiten keken. Wat ermee te maken? Ingrediënt voor mijn Griekse bonensalade? Of bij een wrap met gehakt en geroosterde paprika? Of in een spicy tonijn salade? Kan allemaal, dat is nu het handige van zulke potjes bonen. Wat ik deed? Ik pakte mijn staafmixer, een onmisbaar ding in Gereons Keuken Thuis. Ik perste een limoen uit en haalde wat peterselie van mijn balkon. Uit het kastje met kruiden pakte ik de ras al hanout van de Volkskruidentuin in de Kinkerstraat.. Ik pelde knoflook en ging aan de slag met de bonen uit het potje. Een flinke dash olijfolie erbij uit Ventimiglia. Een klaar is de hoemmoes van gemengde bonen. dat is nog eens wat anders dan dingen in de pot hakken, mevrouw Bijl!

Nodig:

1 potje gemengde bonen

2 tenen knoflook

1 limoen

2 tl ras al hanout

paar takjes peterselie

zout

olijfolie

3 el water

Bereiding:

Pel de tenen knoflook. Laat het potje groenten uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Pers de limoen uit. Doe de bonen, het sap, de ras al hanout, peterselie en wat zout in een hoge kom. Voeg 3 eetlepels water toe en een flinke scheut olijfolie. Pureer de bonen langzaam tot een smeuïge emulsie. Als het geheel te droog wordt kun je nog wat olie toevoegen. Laat de hoemmoes goed afkoelen in de  ijskast en serveer hem met wat crudités.

Let op:  deze blog kan gesponsorde content bevatten.

 

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten