De bacchanalen zijn voorbij. Het kerstgedreun is verdwenen. Frisse lucht hebben we nodig. Dat merk je aan iedereen die op het strand loopt. Flink doorstappen langs de branding. Even wat bewegen na alle gourmetschotels, konijnenbouten, aardappelgratins of wat je ook verorberd hebt. Een bleek zonnetje valt de wandelaar ten deel. Het is een mooie dag om al lopend langs de zee te mijmeren over het voorgaande jaar. Even alles op een rijtje zetten. Ik herinner me dan de leuke en minder mooie momenten. Het mooie ijs in het begin van het jaar. Alle blogs, die ik heb geschreven. Mijn gasten in de serie Talk and Table. De prachtige zomer, zowel in de stad als aan zee. Ik heb er erg van genoten. De contacten zij het live, zij het virtueel met medebloggers. De leuke ontmoetingen op evenementen. Maar het hoogtepunt voor mij dit jaar was mijn kook- en leesboekje “Gereons Keuken Thuis”. In januari verschijnt het als E book.
Wandelen aan zee schept ook ruimte voor nieuwe ideeën. In het nieuwe jaar aan de slag met een cyclus wijn- en spijs avonden, het schrijven van “Gereons Keuken en Route“. Mijn nieuwe blog city flavours. En niet te vergeten seizoen drie van gesprekken en gerechten of Talk and Table. De eerste gasten hebben zich al gemeld. Beloningsrecepten ontwikkelen zich al in mijn hoofd.
Nu weer even naar buiten. Het strand lokt. Een stevige wandeling en daarna een kop met stevige dampende linzensoep uit Gereons Keuken aan Zee.
Nodig:
500 g rode linzen
2 puntpaprika’s
3 tenen knoflook
1 bouillonblokje
2 aardappels
1/3 selderij
1 wortel
peper
paprikapoeder
olie
2 l water
Bereiding:
Snijd alle groenten en aardappels in kleine blokjes. Was de linzen. Fruit de knoflook in wat olie aan. Voeg de groenten, peper en paprikapoeder toe. Laat kort bakken. Voeg kokend water toe en een bouillon blokje. Doe als laatste de linzen erbij en laat het geheel 25 minuten sudderen.. Klaar is je stevige soep.
Ik wens iedereen een behouden afscheid van het oude jaar en een heel sprankelende start van 2014!
Insgelijks!