Catalaanse zomerwijnen. David Seijas, die tien jaar lang de mooiste wijnen serveerde in El Bulli in Roses, heeft dit voorjaar een fijne nieuwe lijn gelanceerd op de Benelux markt. Seijas was zo bevoorrecht, om in het restaurant van Ferran Adría de beste wijnen ter wereld te schenken, naar de mooiste wijnregio’s van Spanje en daarbuiten te kunnen reizen en de beste wijnmakers te ontmoeten. En dat in het kader van de geweldige keuken van El Bulli. Zijn passie was en is nog steeds het lekkerste eten te combineren met de fijnste wijnen. Meer lees je op de site van Gallina de Piel.
Deze passie zette hij voort met Gallina de Piel wijnen, opgericht in 2017 na het kippenvel moment, dat hij beleefde tijdens zijn eigen eerste oogst in 2016. Gallina de Piel dankt zijn naam aan een verspreking van Johan Cruyff. David Seijas is een groot afficionado van Barça. Cruyff zocht naar het woord kippenvel, maar maakte daar per ongeluk kip van vel van. Gallina de Piel Wines produceert wijnen in samenwerking met de beste oenologen, in verschillende regio’s van het Iberisch schiereiland. Alle wijnen worden gemaakt van lokale druivensoorten.
Catalaanse zomerwijnen. Wijnen van David Seijas zijn gezien hun kwaliteit niet onbekend gebleven. Zij staan op de wijnkaart van o.a. Rijks en Spectrum in Amsterdam. Gereons Keuken Thuis was de gelukkige om een doos met hun mooie rosé, wit en rood te ontvangen van Pitch PR. Een witte Penedès, Ikigall, een kloeke rosado uit Navarra, Pinkgall (nee dat is niet Catalunya) en rood uit de Empordá met de naam Roca del Crit. Allemaal wijnen met een verhaal, want daar houdt Seijas van. Net als de vrolijke, gestyleerde en Catalaanse etiketten.
De wijnen van Gallina de Piel worden exclusief voor Nederland en België geîmporteerd en gedistribueerd door de Zeeuws-Vlaamse wijnkoper Herman Wines uit Axel. Op hun site vind je meer info over deze Catalaanse zomerwijnen.
Meer lezen over zomerwijnen? Eind juni staat er weer een beeldblog op GKT, wijntour 2022, de zomerwijnen editie.
Over David Seijas: David is een échte ‘enfant terrible’ tot hij per toeval bij El Bulli (’s werelds beste Michelin driesterrenrestaurant) in het Spaanse Rosas terecht kwam in het jaar 2000. Hij was daar 11 jaar lang sommelier tot het sloot in 2011. In deze periode wint hij onder andere de titel ‘best taster in Spain’ in 2006 & ‘Premio Nacional de Gastronomía’ in 2011. Ook na die tijd was hij nauw betrokken bij elBulliLab. Momenteel is hij professor wijnkunde aan de universiteit, full time FC Barcelona fan, wijnschrijver & wijnrecensent én maakt hij zijn eigen wijnen onder de naam Gallina de Piel Wines!
Noot: Alle producten, wijnen en andere zaken worden mij als samples gestuurd door de uitgeverijen, pr bureaus en producenten. De bespreking hier is mijn eigen mening. Lees ook de disclaimer