VROEM VROEM…..

foto: Het race festival kan beginnen.


VROEM VROEM….. Als Gereons Keuken Thuis uit het raam richting de anders zo stille duinen kijkt, ziet hij de laatste weken een ander tafereel, want er wordt af en aan gereden met Boels lorries, er worden hekken geplaatst, bruggen gebouwd en tenten opgezet. Met als klap op de vuurpijl gisteren een heus knipperend reuzenrad, gesponsord door de gele supermarktreus uit Veghel. Vooruit nog één rondje dan is de slogan. Ook in het dorp is het een drukte van belang overal wapperen guirlandes met oranje en zwartwitgeblokte vlaggetjes, er staat een 1/2/3 podium op  het Raadhuisplein en op de boulevard is een bolide achter glas te bewonderen. VROEM VROEM …. het kan je gewoon niet ontgaan in Zandvoort, het drie dagen durende festival gaat van start: The Dutch Grand Prix 2023. Heel het dorp staat op zijn kop. De middenstand wrijft in zijn handen en het gonst onder de bewoners. Gevels van huizen worden versierd en de BBQ’s alvast klaargezet. Gerons Keuken Thuis heeft nu al zin in de F1 borrel op zondag. 

foto: Max…. what else?

VROEM VROEM…. Iedereen heeft er weer zin in. In het spektakel, dat via twee stromen wordt geleid naar het circuit.. Via het NS station en over de boulevard trekt het in oranje kleding gehulde leger van Max Verstappen fans en via de andere kant worden de VIP’s, officials en andere hotemetoten aangevoerd. Twee verschillende werelden. Ik vind dat best bijzonder en ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig hoe het daar achter de schermen gaat. Je zou er een sociologische studie op kunnen loslaten, maar dat gaat Gereons Keuken Thuis niet doen dit weekend. Ik  ga vanaf mijn balkon de troepen bezichtigen en de coureurs aanmoedigen. Onder het genot van een homemade bagel met zalmburger en een glaasje biologische cava rosado. 

foto: een Grand Prix als geen andere.

RECEPT voor bagels met zelfgemaakte zalmburgers.

foto: bio cave rosado ¡HOLA!

Nodig:

4 bagels
500 g zalmfilet
2 sneetjes oud brood verkruimeld
1 ei
1 tl koriander poeder
1 tl chilipoeder
zout en peper
olie om te bakken
1/2 komkommer
2 tl gedroogde munt
2 tenen knoflook
2 bekertjes Griekse yoghurt (Fage of ander merk)
1 gele paprika
olijfolie
veldsla

Bereiding:

Snijd de komkommer overdwars door en verwijder de zaadlijsten. Hak de komkommer in kleine blokjes en bestrooi met wat zout. Laat ongeveer 20 minuten uitlekken. Dep daarna droog. Meng 2 geperste tenen knoflook, olijfolie, munt. peterselie, peper en wat zout door yoghurt. voeg de uitgelekte komkommer toe en roer tot saus.
Houd de gele paprika boven een gas pit tot geblakerd.. Doe de paprika in een plastic zak en laat iets afkoelen. Daarna kun je de paprika ontvellen en in fijne reepjes snijden.
Verkruimel de sneetjes brood met de keuken machine. Hak de zalmfilet heel fijn met de keuken machine. Let op, niet te fijn er moet nog wat textuur overblijven.  Meng het zalm gehakt, de chili- en korianderpoeder, het broodkruim, ei en wat zout door elkaar. Maak er vier burgers van. Bak de zalmburgers aan iedere kant vier minuten. Laat daarna onder aluminium folie even rusten. Bak in een droge pan wat pijnboompitten. Rooster de bagels.
Beleg de bagel met wat veldsla, leg de burger erop. Een flinke schep tzatziki en garneer met wat reepjes gele paprika en de geroosterde pijnboompitten. Serveer direct.

video: zicht van één van de bruggen.

Fijne Dutch GP  2023! 

Eén antwoord op “VROEM VROEM…..”

  1. Zo leuk om te lezen – brengt me Zandvoort naar Parijs ! Misschien is het gegier in de Panorama-bocht de komende dagen wel tot hier te horen 🙂

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten