Lasagne met eendenbout uit Régal. Het is vrijdag. Black Friday. Easy does it. In het tijdschrift Régal las GKT een leuk herfstrecept voor lasagne met eendenbout. GKT kocht onlangs een blik gekonfijte eendenbout uit de Gers. Aan de slag ermee, het weekend kan beginnen!
Nodig:
10 bladen lasagne, gekookt of ready to use.
4 eendenbouten
4 grote vlezige tomaten
2 preien
2 uien
citroen- en sinaasappelzest
tijm
4 dl gevogeltebouillon
2 dl room
75 g geraspte Gruyère
soyasaus
2 tl pimentón de la Vera
zout en peper
Bereiding:
Snijd de preien in ringetjes en was het zand eraf. Snipper de ui. Fruit de prei en ui kort aan in een pan met 1 el eendenvet uit het blik confit. Blus af met wat soyasaus. Snijd de tomaten in blokjes, Pluk het eendenvlees van de botjes. Meng het vlees en de tomaat met de eerder gebakken prei en ui. Voeg de pimentón, tijmblaadjes en zest van citroen/sinaasappel toe en maak op smaak met zout en peper. Meng de bouillon en room doorelkaar. Verhit de oven voor op 200° C. Vet een ovenschaal in. Bouw nu de lasagne op laagje voor laagje en giet het room/bouillonmengsel eroverheen. Bestrooi met de Gruyère en bak de lasagne in zo’n dertig minuten af.
Erbij een rode Saint Chinian. Puech du Viala. (Vignerons de Cessenon sur Orb)
By the way: Doe het overgebleven eendenvet uit het blik in een schone pot. Lekker om aardappels of gehaktballetjes in te bakken.
Volgende keer een recept voor carbonara met boudin blanc!