Kipvleugeltjes met wasabislagroom

 foto: wijnavonden

Het is januari en nieuwe projecten staan op stapel voor het voorjaar. Waaronder een aantal wijn- en spijsavonden. * Dat betekent wijnen uitzoeken, smaken verkennen en hapjes bedenken. Voor de sessie Nieuwe Wereld bedacht ik pittige kippenvleugeltjes met wasabirslagoom. Voor bij een mollige witte wijn, een Australische chardonnay/colombard blend.

Nodig:

12 kippenvleugels
2 limoenen
3 tl wasabi
2 dl slagroom
1 el arachideolie
sesamzaadjes
zout en peper

Bereiding:

Pers de limoenen uit en zet het sap apart. Los de wasabi op in de helft van het sap. Doe de room en het wasabi/limoen mengsel in een bekken. Klop de slagroom stijf en voeg wat zout en peper toe. Bestrooi de kipvleugeltjes met peper en zout. Bak ze in de hete olie 5 minuten per kant bruin. Voeg aan de jus het overige limoensap toe Rooster in een droge pan de sesamzaadjes. Serveer de kipvleugeltjes op een klein bordje met een schep wasabislagroom. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

* bij voldoende belangstelling worden dit voorjaar een aantal wijn/spijsavonden gehouden in een sfeervolle werfkelder in Utrecht. Deze maandagavonden met mooie wijnen en bijpassende hapjes beginnen op maandag 3 maart om 18.30. Kijk voor meer informatie eens op http://www.grachtenatelier.nl/workshops/culinair/wijn-en-spijs-cursus

3 antwoorden op “Kipvleugeltjes met wasabislagroom”

  1. Doe maar een bordje met die kipvleugeltjes hoor. Zo lekker met die wasabi. Ik weet al wanneer ik het ga maken, op de verjaardag van zoonlief eind januari!

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten