Franse zomerparade.

 foto: au marché

Franse zomerparade. Het is bijna vakantie. Hordes Nederlanders trekken erop uit. Vaak naar de hexagone, de zeshoek. Al dan niet met caravan. (en zak aardappels) Gereons Keuken Thuis weet al jaren, dat je helemaal niets mee hoeft te nemen naar deze grote voorraadkast. Met zijn keur aan producten. De grandes surfaces, de locale markten en detaillisten. Je kunt met recht dit land een foodie walhalla noemen. En getuige alle inzendingen voor tips voor deze Franse zomerparade denken veel bloggers daar ook zo over. Een korte selectie van de inzendingen:

 Uit  Ecuador kreeg ik dit heerlijke Franse recept van Tessa Couperus. Het is dan wel een winters recept. (dat is het ook bij haar op het zuidelijk halfrond) Maar een tarte passion framboise mag niet ontbreken in deze zomerparade.

Culinette zond een verhaal in over het stadje Châtillon sur Seine in het noordwesten van Bourgondië. Het stadje van de dame van Vix. Een bij haar geliefde plek en hotel. 

Bretonse sardienensoep van Zeeuwse blogger Christien van Oesters en Uien in deze culinaire tour. Zou niet misstaan in de keuken van Gereons SeaSpot.

 Jody ging ongewoon lekker slapen in een grotwoning aan de Loire.

Je verlaat Frankrijk natuurlijk niet zonder culinaire souvenirs. Smulpaapje Susan Aretz vertelt je er alles over. Bijvoorbeeld blikken confit een must in Gereons keuken Thuis. Bewaar het overtollige eendenvet in schoon potje om je aardappels mee te bakken. Heerlijk met wat knoflook en gehakte peterselie.

 Als kind had kookdiva Antoinette een crush voor la douce France. Een Italiaanse amore verleidde haar met tagliatelle met artisjok en geflambeerde garnalen Sa direction changeait instamment!

Martine Kramer bezocht een nougatier Le Genét d’Or. Wat een spierballenwerk om deze traktatie te maken.

 Caillette fumé van Simon Vanbecelaere. Zo van de BBQ en licht gereookt.

Carla Baas denkt bij Frankrijk meteen aan een quiche met courgette, pijnboompitten en Bleu d’Auvergne. Ook blogt zij over een spannend Frans kasteel.

Geef een reactie