Spaghetti met verse tuinbonen

 

 foto: de olie en het huis (www.tuscansun.com)

 

Tuinbonen, ik zag ze deze week ineens op de markt liggen in hun bast. Vies werkje om ze te doppen. Zwarte handen. Maar dan word je wel beloond. Ik maak er een lente pastagerecht mee. Simpel en easy voor de zaterdag trek. Spaghetti, tuinbonen en een flinke scheut groene olijfolie. Parmezaan erover. Dat zou je zowaar een pasta Bramasole kunnen noemen, van bramare,verlangen naar en sole, zon. Deze dichterlijkheid is niet van mij, maar van de Amerikaanse schrijfster Frances Mayes. Ook haar groene olijfolie draagt deze naam. Frances en haar man Ed plukken zelf de vruchten van de bomen boven Bramasole, die deze helgroene vloeistof voortbrengen. Hoe het ook zij, je hebt in ieder geval zon op je bord. We drinken er een witte wijn uit Montefiascone bij, maar dat verhaal volgt nog een keer.

Nodig 4 personen:

350 g gedopte tuinbonen
400 g  spaghetti
olijfolie EV
2 tenen knoflook
peper en zout
lente ui in ringetjes
gehakte peterselie
Parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de tuinbonen beetgaar. Laat ze afkoelen en haal het velletje eraf. Zet apart. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak. Fruit de gehakte knoflooktenen en de lente ui aan in wat olijfolie. Voeg de spaghetti en bonen toe. Maak op smaak met peper en zout. Doe de spaghetti in een grote schaal, giet er nog wat olie op, rasp er krullen Parmezaan over en bestrooi met peterselie.

Kijk ook eens op http://www.thetuscansun.com voor de olijfolie

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten