Gereons Keuken al fresco

002

Het is half mei, de ijsheiligen zijn het land uit. Tijd voor Gereons Keuken al fresco. Buiten vlees grillen, buiten paella maken, pasta koken op een elektrisch pitje. Hoppa, meteen een hand kruiden erbij uit de bak naast de grill. Vis roken. Ik geniet altijd met volle teugen van mijn buitenkeukentje. Lekker basic. Met homemade BBQ olie. Potten ingemaakte fetakaas en olijven voor bij de op het balkon geplukte sla. Teiltje buiten om de groenten te wassen. Elke dag een beetje vakantie op mijn Amsterdamse balkon. Ik hoop mijn keuken binnen zo min mogelijk te zien. Mijn zomer kan dan niet meer stuk. Lang leve het buitenleven.

De zomer is lang en Gereons Keuken al fresco houdt wel van een uitdaging. welke bloggers, foodies of andere culinaire scribenten hebben zin om een recept in te sturen, dat ik dan ga maken, wel bij mooi weer, in Gereons Keuken al fresco. Dit mag van alles zij, maar keep it simple! Het moet te koken zijn op een elektrische grill en dito pitje. En ik geef er een lekkere wijntip bij.

Ik kijk nu al uit naar een zomer vol nieuwe inspiratie. Je kunt je inzending hieronder plaatsen of inzenden via Facebook. Aan het einde van deze waarschijnlijk prachtige zomer verloot ik een kook- of wijnboek onder de inzenders.

 

16 antwoorden op “Gereons Keuken al fresco”

  1. Rienks maaltijdsalade met zalm, quinoa & avocado

    Deze maaltijdsalade met knapperige op de huid gebakken zalm, quinoa, avocado en veldsla is fris, gezond en lekker. De combinatie van de texturen en de fris-zoute smaak, maakt dit gerechtje bijzonder. Ook nog eens in een kwartiertje op tafel!

    Extra lekker is het om de alm eerst even te roken!

    Voor vier personen
    4 stukken zalm met huid
    2 kopje quinoa
    4 kopjes water
    2 rijpe avocado’s
    4 handjes gemengde of veld-sla
    zest van 1 citroen en limoensap
    goede olijfolie, spicy teriyaki (van Tabasco), Nam pla en gembersiroop
    2 bosuitjes
    grof gehakte perterselie
    evt. fijn gesneden citroenmelisse
    peper & zout

    Kook de quinoa in visbouillon op matige hitte. Zodra de quinoa klaar is zet je deze weg.
    Maak de dressing voor de salade: 3 deel olie, 1 deel balsamico. Gembersiroop, vissaus en spicy teriyaki, zout en peper. Alles naar smaak.
    Snijd de avocado’s in plakjes.
    Door de lauwe quinoa: de zest, bosui in fijne ringen, handje gehakte peterselie, (evt. cirtoenmelisse fijn gehakt), olijfolie, gembersiroop, limoensap, zout en peper. Alles naar smaak, de balans tussen zoet en zuur moet goed zijn..
    Bak in een hete pan de zalm op de huid tot deze knapperig is (ca 3 min) dan vuur laag, omdraaien en nog even op andere zijde. Het is het lekkerst als de binnenkant nog rose en glazig is. De zalm is dan wel gaar!
    Tijdens bakken van de zalm de dressing door de sla en op een bordje doen. Quinoa in het midden scheppen en sluit af met de gebakken zalm.

  2. Hoi Gereon,

    Tijdens de haringparty had ik al genoemd dat ik waarschijnlijk ook iets zou insturen, nou hier is het dan eindelijk. Garnalen op de grill, een hand koriander uit je kruidenpot (als je koriander hebt; munt pas ook) en de tauge gewoon wassen met koud water; maar ja, ik wil geen ehec-claim (de letterlijke komkommertijd van vorig (?) jaar) aan mijn broek, vandaar het kokende watervoorschrift.

    Groeten Johanneke

    http://www.bijnanetzolekkeralsthuis.blogspot.nl/2014/07/mango-salade-garnalen-aziatisch-koriander-tauge.html

    1. Hoi Johanneke,

      Dank je wel voor de leuke inzending. A.s. woensdag is het weer al fresco dag dus ga ik je link dan in voegen. Je dingt natuurlijk mee voor het leuke BBQ boek.

      Groetjes Gereon

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten