Maandagmiddag, de weergoden hebben er zin in, lijkt het. Fiesta. Regen valt met bakken uit de lucht. Surfers hebben de tijd van hun leven deze zomer. Zuidwest zeven en hoge golven ontwaar ik als ik naar buiten kijk bij Gereons Sea Spot. Eventjes piept de zon erdoor, maar slechts voor kort. Een korte zomerse glimp.
Tijd voor een nieuwe food parade, één met zomerse impressies.
Een zomers Provençaals kippetje uit de oven met wat geroosterde aardappel in de schil en paprika. Instant zuiders gevoel. #sttropezcookingvibes.
Genoeg gekookt op een zomerse avond. een witlofsalade met een restje kip en gorgonzola. En wat meloen met Ardenner ham. Easy does it.
In de zomer gaat de toast met Noordzeegarnalen “le Zoute” er altijd in. Als lunch of appetizer. Of bij de apéro met een witte Beaujolais.
http://gereonskeukenthuis.nl/blog/toast-met-noordzee-garnalen-le-zoute/
Zomaar wat snijbiet voor in de risotto, gevonden bij die heerlijke Napolitaanse stijl groenteman. Zomerse kleuren.
Als het droog is gaan we appels en peren plukken in de zomerse Betuwe van Amsterdam Nieuw West, bij de fruittuin van West. Enkele hectaren fruit voor de stadsbewoner. Een mooi initiatief.
En als we dan weer eens buiten kunnen grillen kies ik voor biftekia met gegrilde venkel. En een glaasje ouzo. Een waardige afsluiter van deze food parade vol zomerse impressies.
A propos jullie kunnen nog steeds je favoriete buitengerecht inzenden voor de #alfresco actie van deze zomer. Al dan niet gemaakt onder een afdakje of plu.
http://gereonskeukenthuis.nl/blog/gereons-keuken-al-fresco-2/