De picknick van kookstel.

foto Broek in Waterland

Deze maand kookte ik van de blog  http://kookstel.blogspot.nl Een blog, waar Oost West ontmoet. Waar veel vegetarische gerechten op staan, veel Oosterse gerechten en opmerkelijk veel granen. Ik had graag meer van de schrijvers willen weten. Hun achtergrond, waarom ze een blog zijn begonnen. Wat ze voelen en delen tijdens het koken en eten. Ik hoor het graag nog eens van ze. Wat ik wel tegenkwam is een aantal leuke picknickrecepten. Die passen mooi bij het weer van vandaag. Binnenkort ben ik van plan weer met een fluisterboot Noord Holland te verkennen. Deze recepten gaan dan zeker mee.

Cursief heb ik mijn aanpassingen vermeld.

De recepten van http://kookstel.blogspot.nl/2012/08/mooi-weer-picknicken.html

Een koude komkommersoep, een pastasalade, vers afgebakken broodjes, zelfgemaakte kruidenboter én een toetje: een stukje perentaart. Ook nog lekker drinken erbij. Natuurlijk ontbrak ook het bestek niet! :p

Hoe heb ik het gemaakt:

De komkommersoep
Ik sneed een halve ui in stukjes en fruitte dat 5 minuten in een beetje boter. Toen sneed ik een halve komkommer in stukjes, voegde dat toe aan de ui en kookte dat in 250 ml tuinkruidenbouillon. Na 10 minuten koken, heb ik dat uitgezet en even laten afkoelen. Ondertussen sneed ik 2 takjes munt in stukken. Daarna deed ik de komkommer en de munt in de blender tot het een zachte soep was geworden. Ik voegde nog wat dikke yoghurt toe om het wat romiger te maken. Vervolgens goot ik het in een klein flesje.

Ik maakte deze soep iets pittiger met een groen Spaans pepertje.

De pastasalade
Ik kookte pasta voor 1 persoon. Ik sneed 2 tomaten in 6 partjes en sneed 1 paprika in kleine stukjes. Toen de pasta nog 5 minuten moest koken, voegde ik een kwart stronk broccoli toe. Toen de pasta en broccoli klaar waren, goot ik het af en mengde het met de tomaten en paprika. Daarna roerde ik er een blikje tonijn doorheen, samen met een beetje olie uit het blikje. Daar werd de pasta wat smeuïger van. Tot slot nog wat blaadjes basilicum fijnscheuren en die er ook doorheen scheppen. Hup, in een plastic bakje…klaar voor de picknickmand.

Omdat ik geen broccoli lust heb ik deze groente vervangen door verse tuinbonen. Ook heb ik wat feta toegevoegd

De kruidenboter
Ik pakte ongeveer 30 gram roomboter (of ietsje meer), wat verse peterselie en een teentje knoflook. Met de staafmixer maakte ik er een kruidenboter van.

Ik maak meestal kruidenboter met twee vorken, dus geen staafmixer.

De perentaart

De perentaart heb ik laten zitten, vervangen voor kant en klare cake en fruit. Ik ben niet zo een zoetekauw

Het drinken: virgin mojito

Ik had een fles van 600 ml. Daarin schepte ik 3 el rietsuiker en 1 limoen, in kleine partjes. Toen nog wat blaadjes munt erbij en stampte ik even goed met de achterkant van een pollepel, zodat de geuren en smaken vrij kwamen. Daarna vulde ik het aan met tonic.

Ik heb minder suiker gebruikt en het geheel aangevuld met twee shots gin

2 antwoorden op “De picknick van kookstel.”

Geef een reactie

%d

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten