Het gonst van de activiteit in het keukentje van Gereon. Niet letterlijk, maar het gonst van de ideeën. De zomer is halverwege. Potten met tomatensaus staan al in de kast. Het fruit hangt aan de bomen en gaat snel rijpen. De druiven bij de wijnboer ook. En voor je het weet is het weer tijd voor de wijnoogst. De druiven worden nadat ze de véraison (de fase van groei naar rijping) hebben doorlopen, geplukt, naar de kelder gebracht en verwerkt tot wit of rood. En rosé! De vaten worden gevuld en de wijn gaat rustig de herfst in tot de botteling in het voorjaar.Voorgaand geschetste brengt mij op idee nummer één voor de komende nazomer en herfst. In mijn blog ga ik weer eens wat aandacht besteden aan de wijnen bij de recepten. Wijn is een onderwerp, dat ik vaak mis in veel foodblogs. En als je dan de vraag stelt waarom, is het antwoord vaak geen zin, geen interesse of geen kennis. Daar wil ik iets aan gaan doen. Niet alleen via mijn blogs, maar ook in real life. Terug naar mijn wortels. Deze herfst start ik met wijn/spijsmiddagen voor de beginnende en ervaren wijndrinker. In een kleine groep gaan we een zestal wijnen proeven, met kleine hapjes erbij. Tegen een schappelijke vergoeding. Deze middagen hebben een afgerond thema en zijn afzonderlijk te volgen.Zo komen als eerste klassieke wijnlanden Frankrijk, Spanje en Italië aan bod. We gaan, spannend, een aantal onbekende landen ontdekken en vergelijken. Maken een uitstapje naar de Nieuwe Wereld. Het worden in ieder geval zeer leerzame en gezellige middagen. En wie weet word je net zo’n wijnadept als ik.
Houd in ieder geval op Facebook Gereons Eatery and Winery in de gaten voor alle informatie. Wie weet zitten we snel aan tafel met elkaar. Ik heb er in ieder geval al zin in.
Ik heb er ook echt zin in! Leerzaam, gezellig en dan in combinatie met wijn … het kannie beter. Gisteren weer een heerlijke Bargott Estate Marlborough genuttigd, die me weer op het idee zette om me eens wat meer te gaan verdiepen in de geheimen van wijn.
Vertel: waar ga je het houden? Wordt dat je woonplaats?
Dank je wel Nell voor je leuke reactie. Ik ben hard bezig de wijnmiddagen in te plannen en voor te bereiden. Sommige zijn bij mij thuis in Amsterdam, andere zullen plaatsvinden in mijn Zandvoortse stek. De derde stek zal zijn op de boerderij van mijn vader in het Brabantse. Het wordt allemaal heel leuk. En ontspannen. Ik houd je op de hoogte en mocht je meer willen weten is er mijn Gereons eatery and winery op Facebook.
Dan neem ik een optie op Brabant! Voor mij beter behapbaar.