Pascale Naessens: Eén Pan.

Pascale Naessens: Eén Pan. Een nieuw boek van deze Belgische vedette, die geen nadere introductie behoeft op GKT. Maar….. voor degenen, die wat hebben gemist: Pascale Naessens is een Vlaamse bestseller auteur. Zij schrijft met de regelmaat van de klok nieuwe kookboeken, waarin zij naast recepten, ook haar levensfilosofie over eten deelt. Speels koken, opdat je licht in je vel blijft zitten. Hierop heeft zij patent. Alles uit eigen jarenlange ervaring en in eenvoud. Want dat is de basis voor een goede gezondheid en maakt, zoals deze schrijfster het zelf zegt gelukkig. In Eén Pan etaleert Naessens opnieuw haar motto: lekker eten is geen straf, maar een verrijking van je leven. Ja makkelijk gezegd, hoor ik mijn lezers nu denken. Je moet er wel tijd voor hebben en kennis. In Eén Pan rekent Pascale af met de mythe, dat gezond eten omslachtig is. Geen stress in de keuken, alles klaargemaakt in één pan, ideaal dus voor wie weinig tijd heeft. Eerste tegenwerping hierbij getackeld.

foto: Cover Eén Pan, speels in de keuken, licht in je vel.

Eén Pan staat vol met kakelvers eten en pure prodcuten. Precies, zoals we gewend zijn van Pascale Naessens. Geen kunstmatige toevoegingen en bomvol sfeer & inspiratie. Vers en gezond koken en eten, zeker zoals de schrijfster het presenteert, is geen enkele moeite, op welk moment van de dag dan ook. Voor GKT zijn de boeken van Naessens altijd welkom voor “balansdagen”, als er weer eens teruggekeerd moet worden naar het regime van GKT. Lekker bladeren door Eén Pan geeft GKT dan ook weer direct inspiratie voor de komende herfst in het Occitaanse land. Een dagje te veel zout, te veel zoet of andere verboden vruchten kun je mooi afwisselen met een fijn speels en licht gerecht van Pascale. Vooral als het met liefde is gemaakt, lijkt GKT dat geen slechte optie.

Eén Pan, speels in de keuken, licht in je vel, start met ontbijtjes, vaak klaargemaakt door haar partner Paul. Kleine verwennerijtjes, zoals cashew-kokospudding met gebakken aardbeien of voor de eierenliefhebber oeufs en cocotte met champignons en gerookte forel. Zo begin je de dag goed. Plant based in de hoofdrol, een rode draad in het dagelijkse dieet van Pascale. Veel vlees eten is helemaal niet nodig, ook met groenten kom je een heel eind. Plan eens een vegetarisch dagje in. De aubergines met krokante kikkererwten op het mooie diepgroene keramiek van haarzelf zien er aanlokkelijk uit. Of wat te denken van groene gazpacho met burrata en pistacchio’? En vlak de huisgemaakte peterselie-olie niet uit. Overal voor te gebruiken. Via vis in vele hoedanigheden, een zelfgemaakte citrus – en gembertonic belandt Eén Pan bij vlees, dat je met respect bereid. Eet hiervan minder, maar kies voor beter vlees. Bijvoorbeeld in een pittige lamsstoofpotje met bloemkool. Gepresenteerd op de nieuwe keramieklijn van Pascale met de naam Verde Lanza (verweerd groen), dat je vaak op het eiland Lanzarote ziet. Witte huizen met door zon gebleekte groene luiken. Koffie en wat lekkers worden niet vergeten en fijne desserts. Wat te denken van pistachenoten-ijscrème? En zo is de cirkel in dit nieuwe kookboek van Pascale weer rond. Met lichaam en ziel al je zintuigen laten genieten van met liefde bereid eten. Al is het dan bereid in Eén Pan.

Eén Pan, speels in de keuken, licht in je vel. Pascale Naessens. (ISBN 9789020981612) is een uitgave van Lannoo en is te koop voor € 29,99

Meer Pascale Naessens: www.purepascale.com & www.pascalenassens.com

Noot: dit boek werd mij als recensie-exemplaar gestuurd door de uitgeverij. De bespreking hier is mijn eigen mening. Lees ook de disclaimer

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten