foto: de inhoud van de foodybox
Daar was hij dan. Het begint een beetje een traditie à la pakjesavond te worden in Gereons Keuken Thuis. Het uitpakken van de foodybox zomereditie van De Kroon op het Werk. Robert en zijn team doen elk seizoen hun best een leuke doos vol leuke producten af te leveren. De eerste foto’s van de inhoud kwamen Gereons Keuken Thuis op de social media te staan op: “Jij met pakjes en zakjes?”
foto: knäckebröd met geitenkaas
Inderdaad Gereons Keuken Thuis met pakjes en zakjes. Waarom eens een keer niet? Nu kan ik met veel pakjes en zakjes nooit zo goed uit de voeten. Echter, ik vind veel kant en klare producten soms wel handig om in huis te hebben. Voor die momenten zonder inspiratie en energie. En ik denk dat voor vele anderen dat ook zo is. Bovendien kun je niet altijd wilplukken en vers koken.
foto: de emblematische soupe van tante Doubs
Snel ontbijten op deze “zonnige” eerste dag van de zomer met de Maaslander jong belegen geitenkaas, die ik aantrof in de box. Een vlugge lunch vandaag met Provençaalse soep (van mijn tante Doubs). Ik gebruikte er een lepeltje van de Dutch Spice kruiden in voor de pit. Het kant en klare pizzadeeg van ma tante Fanny opent ook mogelijkheden. Daar ga ik snel eens een calzone mee maken. En de hoemmoes van Sabra, weliswaar kant en klaar, en ja, ik maak hem vers lekkerder, kwam gisteren prima van pas na een dag trendwandelen door Amsterdam West.
foto: vlug wat gegrild vlees en groente.
Koek van Peijnenburg gaat er altijd in. De producten van Mei Asia bevielen eerder ook al goed. Ga zeker eens misosoepje maken. Met hun Japanse misopasta. Zag al een recept van Es Factory langskomen. De Giardini’s Original Caesar dressing kan ook wel ergens in worden verwerkt, net als de roomkaas van de Zuivelmakers.
Is er dan niets wat niet beviel? Ja, maar omdat te noemen vind ik niet de toon van deze blog. Want wat de foodybox, met bij supermarkten te verkrijgen producten vooral doet, is mij het makkelijk maken. That’s it op deze mooie zondag.