Veel gasten dit weekend en die lusten altijd wel iets. Vaak gaat dan op het balkon hier de barbecue aan. Maar de weergoden beslissen vandaag anders. Dus tijd voor ketjap gehaktballetjes. Gaan er altijd in. Wijntip voor vandaag een koude Costieres de Nimes rosé.
Nodig:
1 kg rundergehakt
500 g half om half gehakt
1 zakje nassi kruiden/groentenmix (bijv Conimex) geweekt in heet water
ketjap
2 eieren
naturel paneermeel
1 el sambal
peper zout
Bereiding:
Meng het gehakt, de eieren, het paneermeel, de sambal, de nassikruiden, peper en zout goed door elkaar. Let wel op het zout dat ook vaak al in de nassimix zit Maak er mooie kleine ronde balletjes van. Braad de balletjes aan in wat hete margarine en olie. Als de balletjes bruin zijn afblussen met water en een flinke scheut ketjap manis. Laat lekker een tijdje sudderen. Proef de ketjap saus even en maak af met wat peper en zout.
Serveer de balletjes met stukjes komkommer, ananas en wat kroepoek. Geef er stokbrood bij of wat gekookte witte rijst.