Venezia, één van de bakermatten van ijs. Vaak heb ik voorstellingen van hoe Venetiaanse geliefden in de 17e eeuw hun ijsje savoureerden in de warme en vochtige stad. Op het San Marcoplein of in de gondola. Venetië, stad van aperitivi en cicchetti, kleine hapjes. Eén beroemde cocktail van de nog beroemdere Harry’s bar, is de Bellini. In de jaren 30 van de vorige eeuw bedacht door barman Cipriani. Deze cocktail bestaat uit een deel perzikenpuree en twee delen prosecco. De roze kleur krijgt het drankje door wat kersen- of frambozensap toe te voegen. Mijn tweede inzending deze maand voor het foodblogevent wordt dan ook een Bellini granita met kersen en frambozencoulis.
Nodig:
6 rijpe perziken
1/2 fles prosecco
doosje verse frambozen
1 tl frambozenazijn
250 g kersen ontpit
Bereiding:
Schil en ontpit de perziken. Gaat de schuil er niet makkelijk vanaf, dompel ze dan onder in heet water. Pureer het vruchtvlees en voeg de prosecco toe. Zet het geheel in de vriezer en roer met een vork de bevroren delen los. (om het half uur) Zo ontstaat een mooie granita.
Pureer de frambozen en wrijf door een zeef. Voeg een tl frambozenazijn toe en laat afkoelen. Ontpit en halveer de kersen.
Vul vier flûtes met een laag kersen, dan wat Bellini granita, dan een laagje kersen, dan weer granita. Schep hierover en lepel frambozencoulis en PRONTO is je verkoelende ijsje.
Ik krijg vrijdag gasten. Dit lijkt me heerlijk na de geplande BBQ!
Dank je wel Antoinette, maar je kunt met zulke granita’s eindeloos varieren dat vind ik de lol ervan.
Ondanks dat je meestal geen plaatjes hebt bij je recepten, zie ik het helemaal voor me. Lijkt me heerlijk!
Beste Hazel,
Ik heb wel plaatjes bij mijn recepten, maar niet van het gerecht. ik probeer altijd een sfeertekening te maken van een recept.
Dank voor je reactie en een fijn weekend Gereon
Dank je wel Judith voor je reactie. Een bellini is zeker een optie met deze temperaturen.