Ik werd op deze zonnige ochtend wakker met de song “Don’t cry for me Argentina” in mijn hoofd. Komt dat door al dat nieuws over die Argentijnse paus? Of, omdat we een Argentijnse koningin krijgen? Of is het omdat ik vandaag de crème de la crème van de Argentijnse wijnboeren ga ontmoeten? In ieder geval Argentinië is hot news, net als de saus van de plaatselijke veehoeders, chimichurri. Een hete saus waar je je steak mee insmeert, je brood. En dan roosteren maar! Lekker sterk. De tranen in je ogen, ineens snap ik de songtekst. Een stevige rode wijn van de malbec druif erbij en je Argentijnse asado is een fiesta. Op de Argentijnse wijnen kom ik in een latere blog terug.
Nodig:
100 g gehakte peterselie
2 tl gedroogde oregano
4 tenen knoflook
2 el rode wijnazijn
1/2 el grof zeezout
peper
2 rode Spaanse peper in ringetjes
5 el olijfolie
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een kom en maal deze met de staafmixer niet te fijn. Voeg de olie en azijn toe om er een mooie emulsie van te maken
Hallo Gereon, ik heb de samenstelling van je chimichurri meegenomen in een blog van mij (uiteraard met bronvermelding). Hopelijk ben je daarmee akkoord:
http://hetetenisklaar.wordpress.com/2014/06/04/argentijnse-steak-chimichurri/
Wat een leuke reactie, dank voor de bronvermelding ga je blog volgen! En BBQ ze. Saludos Gereon