De Kroon op het Werk, foodbloggers event 2014

 foto: pakhuis Asia

Opgetogen reed ik naar Koog aan de Zaan, in het hart van de Nederlandse voedselindustrie. Op weg naar het foodbloggersevent 2014, georganiseerd door Kroon op het Werk,www.kroonophetwerk.nl , de Marketing-PR specialist in eten en drinken. Een mooie elevator pitch, zo vernam ik later. Een zeventigtal foodbloggers, waaronder Gereons Keuken Thuis werden door de mensen van Kroon op het Werk hartelijk ontvangen in de oudste houten herberg van Nederland, de Vijfde Smaak. Spaanse munten uit de Tachtigjarige Oorlog zijn hier getuige van. Ik kende het pand uit een ander verleden onder de naam Waakzaamheid.
Robert Kroon opende het event. Hij had foodbloggers van allerlei kunne uitgenodigd, omdat deze schrijvers in zijn ogen de toekomst zijn. Niet gehinderd door redacteuren en in hun volle vrijheid zijn bloggers voor het Marketing-PR bureau steeds belangrijker geworden. Zij zijn de poort voor de eten en drinken producerende bedrijven naar de consument. Moge dat duidelijk zijn. Hij had voor alle deelnemers een verrassing, geen goodiebag deze keer, maar een foodybox. “Kijk ernaar en doe er iets mee”, zei Robert Kroon, “laat ons weten wat je van de producten vindt!”  Er stonden drie lezingen op het programma. Onno Kleyn, www.academieculinairschrijven.nl wijdde de foodbloggers in over de ins en outs van de culinaire schrijverij. Robert Kroon en Thomas Valkema, www.tomarkt.nl vertelden over marketing en zoektermen. Esmée Scholte en Simone van den Berg van www.tobeablogger.com deelden hun blog- en WordPressexpertise met de toehoorders. Leerzame onderwerpen dus. Het aangename gezelschap van mede-foodbloggers gecombineerd met het nuttige. Een mooie combinatie.

Na de sessies was er een soepje, een mooie paté van wilde gans, amuses en tijd voor een borrel. Dit alles in het mooie pakhuis Asia, waar de Kroon op het Werk is gevestigd. En voor ik er erg in had was het event al weer voorbij. Samen met een andere foodblogger liep ik bepakt en bezakt met de foodybox naar mijn auto. Vol nieuwe indrukken en ideeën. De foodybox levert door de verscheidenheid van waren, van een bruine jenever, een mooie Hollandse makreel, gezonde drankjes tot Italiaanse antipasti, veel inspiratie op  Dat worden lekkere recepten op Gereons Keuken Thuis. Maar ook de coöperatieve sfeer en het delen van ervaringen met andere foodbloggers gaven mij veel input. Uit de foodybox ga ik het één en ander klaarmaken. En natuurlijk zal ik erover bloggen. Maar dat is het volgende verhaal.

10 antwoorden op “De Kroon op het Werk, foodbloggers event 2014”

 1. Hoi Gereon, Leuk stukje geschreven, waarin je het event goed hebt samengevat! En inderdaad inspiratie genoeg met alle heerlijke ingrediënten uit de foodiebox. Toch als foodblogger nog een beetje een kerstpakket (daar kreeg ik datzelfde gevoel altijd bij!)

  1. Goedemorgen Andrea,

   Dat is het ook, het kerstpakket gevoel, dat je als je ZZP’er bent, zoals ik niet vaak krijgt. 🙂 Ik heb genoten van de middag en het gezelschap. En weer wat bij geleerd.

   Maak er een mooie dag van Groet Gereon

 2. Goedemorgen Gereon, heel goed weergegeven verslag. Dat kerstpakketten gevoel kreeg ik ook, wat een pakket zeg. We hebben niet gesproken met elkaar maar wel leuk om je te ontmoeten. Het was zeker voor herhaling vatbaar.

   1. Zeker wel voor herhaling vatbaar. Wel je kennis gemaakt maar het was ook zo druk, had met nog meer mensen willen praten maar wellicht de volgende keer. Fijn weekend!

 3. Leuk stuk! En het was veel te kort hè? Ik zie mensen reageren waarvan ik denk, jou had ik ook wel even de hand willen schudden. Bij het volgende event dan maar. Ik vond het ook een succes deze bijeenkomst. Volgende keer in een wat grotere ruimte misschien. 😉

Geef een reactie