Nederlanders verkopen Nederland: provincie Gelderland

 004foto: Potten gevuld.

De grootste provincie van ons land. Met de Romeinse stad Nijmegen, de mooie bossen van de Hoge Veluwe, de Hanzesteden aan de IJssel. Arnhemse mode, paleis het Loo. De Achterhoek met zijn wild en wijngaarden. Het Montferland. De stadjes aan de voormalige Zuiderzee. De trage rivieren Rijn en Waal. Ik heb het over Gelderland. De Betuwe, waar ik geboren ben. Misschien hak ik daarom graag fruit in de pot. Peren in Beaujolais, gewürztraminergelei of hete cranberry jelly. Het is kersentijd, dus maak ik Betuwse kersenjam met een vleug citroenrasp.

Nodig:

1 kg kersen ontpit
1 kg suiker
1 citroen

Bereiding:

Ontpit de kersen en maak ze fijn met de staafmixer. Was de citroen grondig en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit. Doe de suiker, citroensap en kersen in een pan en breng aan de kook. Laat al roerend 5 minuten doorkoken. Voeg de citroenrasp toe. Vul schone potten met de jam en zet de potten op hun kop. Laat de jam zo 10 minuten staan. Keer de potten om en laat afkoelen.

Eén antwoord op “Nederlanders verkopen Nederland: provincie Gelderland”

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten