Aspic van gewürztraminer

  foto: aspic voor bij je terrine en crôute.

Een recept uit mijn kook- en leesboek Gereons Keuken Thuis
We blijven nog een beetje in de wijnsferen en gaan aan de slag met Elzasser wijn. Receptje vandaag voor aspic van gewürztraminer. Van deze kruidige wijn kan een aspic gemaakt worden om bijvoorbeeld bij paté te eten.
Nodig:
halve fles gewürztraminer
4 el suiker
3 blaadjes gelatine geweekt

Bereiding:

Verwarm de wijn in een pan en voeg de suiker toe. Proef even of de wijn zoet genoeg is. Laat kort pruttelen. Week de gelatine kort in koud water en knijp uit. laat de wijn iets afkoelen en roer de gelatine erdoor heen. Stort de massa op een soepbord en laat minimaal 2 uur goed koelen in de koelkast. Snijd daarna in blokjes.
Wil je echt wat versiering in je aspic kun je deze ook over gehalveerde witte druiven zonder pit storten.

Serveer de blokjes aspic bij paté of gerookte eendenborst.

Eén antwoord op “Aspic van gewürztraminer”

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten