Over het kookleesboek “Gereons Keuken Thuis”:
In januari 2014 verscheen “Gereons Keuken Thuis” als E book. Geschikt voor E reader, tablet en PC. Je kunt het bestellen door € 5,75 over te maken op rekeningnummer NL64INGB0006087073 tnv Gereons Eatery and Winery onder vermelding van je mailadres. Het E book komt dan snel in je bezit.
* Het is eens voorgekomen dat een bankprogramma’s geen @ in een mailadres accepteren in de omschrijving. Indien je zoiets tegenkomt, stuur dan een mailtje op onderstaand adres!
Wil je meer weten? Reageer dan onder aan deze pagina of mail naar: gereonseateryandwinery@gmail.com
“Gereons Keuken Thuis”
Vaak wordt aan mij achteraf gevraagd hoe ik iets klaarmaak. “Nou gewoon” antwoord ik dan. Natuurlijk is dat niet bevredigend voor de toehoorder. Maar voordat ik begon met bloggen was dat de praktijk. Ik organiseerde een wijnproeverij, verzon er wat hapjes bij, maar vastgelegd werd het niet door mij. Dan zat ik de volgende dag het recept erbij te verzinnen.
Tijd dus voor een andere aanpak vond ik. Met een blog over wijn en eten. Alras bleek dit wel een leuke formule te zijn voor de lezer, gezien de reacties op mijn blog en in de sociale media. Er werd zelfs geschreven dat in mijn keuken in Amsterdam het schoorsteentje overuren maakte. Hapjes, stevige maaltijden.
Ook leidt het weleens tot discussie of iets nu wel puur Frans of anderzijds is. Is eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Mijn recepten zijn gewoon uit de losse pols of wat ik her en der oppik. Voorzien van foto’s die ik op reis of thuis maak. Dit boekje is in eerste instantie geen klassiek kookboek, maar gaat over kleine hapjes, gerechten voor de stevige trek, vlees en wat vis. Een enkel dessert, want zo een zoetekauw ben ik niet.
Dit boekje is er vooral om inspiratie op te doen over eten en wijn. En bedoeld natuurlijk om er vooral veel over eten te praten. Doe ik ook zo graag. Veel kookplezier gewenst.
Styling van deze uitgave door Fenny Kusumawardani , info: http://www.atlantismedia.nl
Leuk nieuws over Gereons Keuken Thuis
Twee recensies van collega bloggers, http://eetlustig.blogspot.nl/2013/10/lezen-en-koken-uit-gereons-keuken-thuis.html en http://kokenmetantoinette.blogspot.nl/2013/10/gereons-keuken-thuis-recensie.html Dank jullie wel dames!
In de zomer van 2013 heb ik ook met plezier meegewerkt aan het boek van http://www.thuisafgehaald.nl. Het heet “Thuisgekookt” en op bladzijde 30 komt mijn recept voor steak haché marchand du vin aan de orde . In het Haarlems Dagblad en de Stentor van 19 december 2013 besteedt Puck Kerkhoven hier aandacht aan. Overigens staat het originele recept ook in Gereons Keuken Thuis
http://www.haarlemsdagblad.nl/thema/lifestyle/article26335713.ece
En in het Libelle Paasnummer stond het “oeufs en meurette” recept van Gereons Keuken Thuis. Lees het verhaal van Yvette van Boven hier. 13-13 Ei recepten
Jeffrey Greene from Paris: “I wrote to my Dutch friend Gereon de Leeuw, a food writer and chef, asking what the oyster represented to his country’s Golden Age still-life painters. He said that people believed oysters possessed aphrodisiac powers, and symbolically represented fertility and prosperity. “Rendering oysters was a bit naughty,” he added, “since they stood for sexual freedom in a time when Calvinism swept the Netherlands.” http://www.upress.virginia.edu/2013/01/22/the-wildest-wild-oysters-2/
Libelle nummer 14, Makreel met citroen en dragon. Zie hier het recept: 14-14 Makreel.pdf – Adobe Acrobat Pro
Het was een gezellige avond in de woonkamer van Winfried Baijens. Dank voor het mooie gesprek. Hier de indruk van de uitzending. http://www.radio1.nl/item/192232-Gereon%20de%20Leeuw%20maakt%20zijn%20Pork%20Chops!.html
Gereons Eatery and Winery doet mee aan de nieuwe campagne van Pressexpress, redactie waar content King is. http://www.youtube.com/watch?v=9J9HUHHEA14
Great Little Kitchen nam een kijkje in mijn Amsterdamse keuken en… de site boost your health inspecteerde mijn ijskast
Muscadet, vins de Nantes ontdekte mijn wijnverhaal over Pierre Guindon en plaatste het op presse janvier
Ik vertel alles over simpel vegan van het kookboek Happy Pear eten bij June tot 12 op NH radio, https://soundcloud.com/user-690431918/june-tot-12-veganistische-tips-en-hummus-met-gereon-de-leeuw
Met Griekse balletjes, hoemmoes en brood naar de Tineke show, https://www.nporadio5.nl/tinekeshow/nieuws/10722/15-16-maart
Ik schrijf me bij dezen in!
Grazie Elsbeth details volgen later!
Ik schrijf me natuurlijk ook in! Leuk!
Dank je wel Meggy wat leuk. Binnenkort hoor je hoe het verder gaat.
Ik wil me graag inschrijven voor je kookleesboek. Je gevonden via de site Italiaans koken met Antoinette.
Goedemorgen Ria,
Dank je wel voor je reactie. Details volgen binnenkort.
Fijne dag
Gereon
Ja, doe mij zo’n kookboek en snel graag!
Mooie site ook trouwens.
Hartelijke groet,
Sofoula
Evcharisto Sofoula,
Noteer het en je hoort weer snel van me.
Hugs Gereon
Hoi Gereon,
Doe mij ook maar zo’n lekker kookboek 🙂
Groet, Ingrid
Hoi Ingrid,
Dank je wel. Morgen gaan we er de laatste ingreepjes aan doen. Dan wordt het gedrukt. Ik houd je op de hoogte.
Groetjes Gereon
Gereon, wat goed ziet het eruit, ben benieuwd !
Heb via email 2 exemplaren besteld.
Gereon, ik schrijf me ook in voor een exemplaar.
Zal van de week het geld overmaken.
Ik wil ook!
Liefst gisteren nog!
Baci en gefeliciteerd,
Antoinette
Ciao carissimo!!! Wat ontzettend leuk!! Ik wil assolutamente een exemplaar hebben! Bel je snel! Liefs en baci, Carmen
Hoi Gereon, Zojuist het geld overgemaakt. Je mag mij uiteraard ook en gesigneerd exemplaar toezenden! En nogmaals heel veel dank dat je KokenOpHout ook een plekje hebt gegeven! Top!
Groetjes,
Emilie
KokenOpHout.com
Hey Gereon,
Ben heel benieuwd naar je boekje. Ik heb zojuist het geld overgemaakt.
Groetjes, Sylvie
Hallo Gereon,
Na ’t gezellige telefoontje van daarnet, direct de overschrijving gedaan; gaat zo op/in de bus.
Veel succes verder met al je bezigheden!
Met warme groet uit Diever(Dr.)
Ina den Breems
Wat leuk dat je een eigen kookboek hebt geschreven! 🙂