Het kookboek “Gereons Keuken Thuis”

Over het kookleesboek “Gereons Keuken Thuis”:

In  januari 2014 verscheen “Gereons Keuken Thuis” als E book. Geschikt voor E reader, tablet en PC. Je kunt het bestellen door  € 5,75 over te maken op rekeningnummer NL64INGB0006087073 tnv Gereons Eatery and Winery onder vermelding van je mailadres. Het E book komt dan snel in je bezit.

* Het is eens voorgekomen dat een bankprogramma’s geen  @ in een mailadres accepteren in de omschrijving.  Indien je zoiets tegenkomt, stuur dan een mailtje op onderstaand adres!

Wil je meer weten?  Reageer dan onder aan deze pagina of mail naar: gereonseateryandwinery@gmail.com

“Gereons Keuken Thuis”

Vaak wordt aan mij achteraf gevraagd hoe ik iets klaarmaak. “Nou gewoon” antwoord ik dan. Natuurlijk is dat niet bevredigend voor de toehoorder.  Maar voordat ik begon met bloggen was dat de praktijk. Ik organiseerde een wijnproeverij, verzon er wat hapjes bij, maar vastgelegd werd het niet door mij. Dan zat ik de volgende dag het recept erbij te verzinnen.

Tijd dus voor een andere aanpak vond ik. Met een blog over wijn en eten.  Alras bleek dit wel een leuke formule te zijn voor de lezer, gezien de reacties op mijn blog en in de sociale media. Er werd zelfs geschreven dat in mijn keuken in Amsterdam het schoorsteentje overuren maakte. Hapjes, stevige maaltijden.

Ook leidt het weleens tot discussie of iets nu wel puur Frans of anderzijds is. Is eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Mijn recepten zijn gewoon uit de losse pols of wat ik her en der oppik. Voorzien van foto’s die ik op reis of thuis maak. Dit boekje is in eerste instantie geen klassiek kookboek, maar gaat over kleine hapjes, gerechten voor de stevige trek, vlees en wat vis. Een enkel dessert, want zo een zoetekauw ben ik niet.

Dit boekje is er vooral om inspiratie op te doen over eten en wijn. En bedoeld natuurlijk om er vooral veel over eten te praten. Doe ik ook zo graag. Veel kookplezier gewenst.

Styling van deze uitgave door Fenny Kusumawardani , info: http://www.atlantismedia.nl

Leuk nieuws over Gereons Keuken Thuis

Twee recensies van collega bloggers, http://eetlustig.blogspot.nl/2013/10/lezen-en-koken-uit-gereons-keuken-thuis.html en http://kokenmetantoinette.blogspot.nl/2013/10/gereons-keuken-thuis-recensie.html Dank jullie wel dames!

In de zomer van 2013 heb ik ook met plezier meegewerkt aan het boek van http://www.thuisafgehaald.nl. Het heet “Thuisgekookt”  en op bladzijde 30 komt mijn recept voor steak haché marchand du vin aan de orde . In het Haarlems Dagblad en de Stentor van 19 december 2013 besteedt Puck Kerkhoven hier aandacht aan. Overigens staat het originele recept ook in Gereons Keuken Thuis

http://www.haarlemsdagblad.nl/thema/lifestyle/article26335713.ece

En in het Libelle Paasnummer stond het “oeufs en meurette” recept van Gereons Keuken Thuis. Lees het verhaal van Yvette van Boven hier. 13-13 Ei recepten

 

 Jeffrey Greene from Paris:  “I wrote to my Dutch friend Gereon de Leeuw, a food writer and chef, asking what the oyster represented to his country’s Golden Age still-life painters. He said that people believed oysters possessed aphrodisiac powers, and symbolically represented fertility and prosperity. “Rendering oysters was a bit naughty,” he added, “since they stood for sexual freedom in a time when Calvinism swept the Netherlands.” http://www.upress.virginia.edu/2013/01/22/the-wildest-wild-oysters-2/

Libelle nummer 14, Makreel met citroen en dragon. Zie hier het recept: 14-14 Makreel.pdf – Adobe Acrobat Pro

Het was een gezellige avond in de woonkamer van Winfried Baijens. Dank voor het mooie gesprek. Hier de indruk van de uitzending. http://www.radio1.nl/item/192232-Gereon%20de%20Leeuw%20maakt%20zijn%20Pork%20Chops!.html 

Gereons Eatery and Winery doet mee aan de nieuwe campagne van Pressexpress, redactie waar content King is. http://www.youtube.com/watch?v=9J9HUHHEA14 

Great Little Kitchen nam een kijkje in mijn Amsterdamse keuken en… de site boost your health inspecteerde mijn ijskast

Muscadet, vins de Nantes ontdekte mijn wijnverhaal over Pierre Guindon en plaatste het op presse janvier

Ik vertel alles over simpel vegan van het kookboek Happy Pear eten bij June tot 12 op NH radio, https://soundcloud.com/user-690431918/june-tot-12-veganistische-tips-en-hummus-met-gereon-de-leeuw

Met Griekse balletjes, hoemmoes en brood naar de Tineke show, https://www.nporadio5.nl/tinekeshow/nieuws/10722/15-16-maart

23 antwoorden op “Het kookboek “Gereons Keuken Thuis””

  1. Ik wil me graag inschrijven voor je kookleesboek. Je gevonden via de site Italiaans koken met Antoinette.

  2. Ja, doe mij zo’n kookboek en snel graag!
    Mooie site ook trouwens.
    Hartelijke groet,
    Sofoula

  3. Gereon, ik schrijf me ook in voor een exemplaar.
    Zal van de week het geld overmaken.

  4. Ciao carissimo!!! Wat ontzettend leuk!! Ik wil assolutamente een exemplaar hebben! Bel je snel! Liefs en baci, Carmen

  5. Hoi Gereon, Zojuist het geld overgemaakt. Je mag mij uiteraard ook en gesigneerd exemplaar toezenden! En nogmaals heel veel dank dat je KokenOpHout ook een plekje hebt gegeven! Top!
    Groetjes,
    Emilie
    KokenOpHout.com

  6. Hey Gereon,
    Ben heel benieuwd naar je boekje. Ik heb zojuist het geld overgemaakt.
    Groetjes, Sylvie

  7. Hallo Gereon,
    Na ’t gezellige telefoontje van daarnet, direct de overschrijving gedaan; gaat zo op/in de bus.
    Veel succes verder met al je bezigheden!
    Met warme groet uit Diever(Dr.)
    Ina den Breems

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten