Koken als een Veronese diva.

Voor de liefde verruilde Antoinette Coops in 2001 ons koude kikkerlandje voor Valpolicella land, waar zij zich vestigde te midden van de wijngaarden en de altijd onovertroffen Italiaanse scenery. Zij wende al snel aan het Italiaanse ritme en het eten. De wederwaardigheden hierover zijn te lezen op haar blog. Onder het genot van een muziekje, noem het arbeidsvitaminen, schrijft de Veronese diva over de lekkerste recepten uit de Veneto en de rest van de Bel Paese. Hiermee vult zij de magen van haar marito en zoontjes. Con amore.

Haar blog is zeer de moeite waard om te lezen, maar ook om van te koken en savoureren. Feest in de keuken bij deze nuchtere Hollandse met een flinke dosis Italiaanse passie. Op deze dinsdag van de Italiaanse Week een menuutje gebaseerd op recepten van Antoinette. Koken als een Veronese diva. We drinken er natuurlijk alle mooie wijnen uit de streek bij.  Als apéro een homemade Jasper. Een witte Lugana voor bij de primo en een rode Valpolicella ripasso van de corvina veronese druif bij de secondo.

ANTIPASTO:

 Een traditionele antipasto uit de veneto, sadines in het zuur.sardientjes uit de Veneto

PRIMO:     Een favoriete risotto in Gereons Keuken Thuis, romig en botergeel. Ik schreef al eens over deze risotto alla Milanese. risotto met saffraan

SECONDO:

 Een hoofdgerecht van parelhoen, faraona in het Italiaans. Antoinette maakt hem klaar met granaatappel. parelhoen met granaatappel

DOLCI:

 Gekookte room met bramen toe.panna cotta voor de hele society

Buon Appetito.

Muziek terwijl ik werkte: Casta diva uit Norma van Vincenzo Bellini.

Geef een reactie